Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

diumenge, 21 de febrer del 2016

504 - Fem ciència : Moisès Broggi



"La ciència no té límits. No és ni bona ni dolenta, segueix el seu curs, imparable. Però compte amb el seu ús"

En l'apartat de comentaris d'aquest post, els alumnes de fem ciència,respondran a la proposta d'activitat nº2 relacionada amb l'activitat científica de Moisès Broggi indicada en el curs Fem ciència - 1 de l'aula virtual adn-dna.net 2.7.

Per seguir les actualitzacions d'aquest blog adn-dna, els recursos de ciències de la naturalesa adn-dna.net i notícies d'actualitat científica, ara també es pot fer a través de Twitter : adn-dnanet i #adndnanet

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

Termini per publicar comentaris dissabte 27 de febrer de 2016 a les 22:00h

11 comentaris:

Unknown ha dit...

- Va anar a fer proves per ser metge,i allà va aprendre de molts metges.

- Quan era més gran va ser l'encarregat,de dirigir un hospital militar.

- Va crear un hospital,al camp de batalla,perque els ferits no morisin.

- El hospital de Sant Joan Despí,està dedicat al seu nom per el gran avanç que va fer amb la ciència per Espanya i per tot el món.

- Va morir amb 104 anys.



Toni Espinar Cerón
2 n ESO A OPTATIVA

Unknown ha dit...

En aquest vídeo, Moisès Broggi ens explica que la vida no comença quan neixes, sinó que la vida ve dels primers genòmens. Ens explica que ell, de jove va ser cirurgià, primer va estudiar els cadàvers, i a partir d’aquí va estudiar medicina. A la Guerra Civil, ell, va tindre la idea de posar un “hospital campanya” a prop de la guerra en que lluitaven, així la gent que estava ferida no es moria, perquè quan l’hospital estava lluny la gent es moria pel camí. I per això li van donar el premi Nobel del la Pau.També explica que les drogues es feien servir com a calmant per a les ferides dels soldats (durant la guerra civil), i després, quan es va acabar la guerra civil, tots els soldats buscaven les drogues, les robaven,... I llavors les van prohibir. Durant aquests 104 anys que ha viscut, diu que el jove busca una seguretat que no existeix, és a dir, l’única seguretat del món és la inseguretat, i això domina a la vida de les persones. I quan et fas vell, veus que la mort s’acosta i que no es pot impedir. Ell diu que no té por de la mort, sinó que té la resignació de passar per les etapes que tots els que no existeixen han passat. L’única cosa que ens alegra són les persones que estimes i que ens han estimat i que ara potser ja no existeixen, aquest record d’aquesta gent ens dóna força per anar vivint.

Unknown ha dit...

Moisès Broggi:
La vida no comença amb el naixement, sinó que la vida va començar ja fa molts segles enrere. Abans la vida era millor sense persones mal educades i que roben. Llegir és molt important i va molt bé per al cervell. Per estudiar la medicina, calia estudiar una assignatura que ara els nostres temps ja no existeix. (Anatomia)
El cervell és molt important i és l'origen dels sentiments i els pensaments.
En les guerres qua farien a algú, molts es morien per una simple causa com un braç o una cama trencada perquè havien de anar molt lluny per anar a un hospital i per això molt es morien per el camí.havien de posar hospitals més a prop i així no moriria tanta gent.
En Moisès va aconseguir el premi "Nobel de la Pau".
la pràctica de la medicina ha millorat molt amb molts aspectes amb menys d'un segle.
Es fan servir algunes drogues per calmar el dolor en els hospitals. Però no tetes les drogues són prohibides ni ara ni en temps passats; com el tabac i el alcohol. Per això quan es ca descobrir lo que podien arribar a fer les drogues moltes persones van començar a morir per culpa de abusar-ne.
La inseguretat sempre domina a les persones per tant en aquest món tots em de trobar la nostra seguretat i creure en nosaltres mateixos.
La riquesa i el poder no són res, no esta malament tenir-ne però si en tens molt sents com si a ala teva vida faltes alguna cosa perquè no ho es tot la riquesa ni el poder, és més valuós viure amb una persona que et fa molt feliç encara que tinguis pocs diners a estar amb una mansió per tu sola per això la amistat i el amor són les coses més importants en aquesta vida.
la gran pregunta de la nostra vida és ... Que hi ha després de la mort? Ningú ho sap per això aquest es el gran misteri de la vida.

Com Moisès Broggi deia, nosaltres només som una petita gota dins d'un gran oceà.

Unknown ha dit...

Resum Moisès:
va ser un metge molt important del segle passat i va viure la guerra civil. Ell deia que la vida no comença amb el naixement sinó amb els genomes dels teus avantpassats. Quan hi va haver la guerra civil, ell era part de protecció civil, o sigui que treballava per vocació. Ell es va adonar que molts ferits de guerra morien pel camí. Llavors se li va acudir de portar l'hospital més a prop dels camps de batalla, perquè sobrevisquessin. Va aplicar el mètode científic. També es va casar amb la filla del seu mestre. Ell diu que les drogues eren molt importants en la medicina, perquè servien com a calmants. Més tard els governs van veure que era addictiva i la van prohibir. Però ell creu que la droga la haurien de controlar els metges no els policies. Deia que la ciència té una part bona i una part dolenta.

-Marta Cahner

Laia M ha dit...

MOISÈS BROGGI

Moisès Broggi era un científic molt conegut que deia que la vida no començava quan neixes, ve d'abans. Llegir li va fer obrir la ment, i ell tenia una mentalitat que estava en contra de les guerres, i deia que per culpa de les bombes acabaríem en un món desert. Explica que va fer un mètode científic; l'observació era que la gent moria per culpa de les guerres, i que els ferits que havien de portar a l'hospital, morien durant el trajecte, i la solució va ser, fer els hospitals de campanya, van obrir hospitals molt més a prop d'on hi havia la guerra. Li van donar un premi Nobel de la pau. Van obrir un hospital amb el seu nom. També explica que els metges utilitzaven la droga com a calmant, i que era bona fins que va haver-hi els drogoaddictes. I que abans era molt barata. També opinava que la droga l'hauria de controlar la sanitat i no la policia, ja que com a calmant sí que va bé.

Unknown ha dit...

Moisès Broggi va ser un home molt important en el món de la ciència, i en el món de la medicina. Era metge, un metge molt important, que va tenir algunes idees claus en la medicina.
Primer de tot ell era un metge que traballava sense rebre diners a canvi, quan el necessitaven per alguna cosa ho feia.
Una de les coses més importants d'aquest metge es la idea que va proposar en els temps de la guerra cívil, va dir que podrien posar un hospital al costat de on lluitaven, així amb alguns lluitados els podrien curar ràpid i eviterien tantes morts, ja q havien d'anar molt lluny i es morien pel camí, i així ho van fer.
Una altre cosa que m'ha picat la curisitat és un tema que parla de les drogues que abans feien servir de medicina, però el problema és que al final creaven adiccions.
Una frase de Moisès Broggi que em va agradar molt va ser: La vida no ve del neixament, ve d'abans.

Unknown ha dit...

Durant la llarga vida de Moisès Broggi, va entrar a la clínica de Joaquim Diaz, i va treballar de cirurgià en un hospital, lluny de la Guerra Civil, això provocava que la gent a meitat del camí morissin. Va proposar traslladar-lo al costat de la guerra perquè així no hi haurien tants morts i es podria salvar a més gent.
Anys després va rebre el Premi Nobel de la Pau i es va casar.
Ens explica que les drogues en la medicina, van ser molt útils perquè actuaven com a calmants i al operar als pacients no havien de patir tant, més endavant van ser una addicció per a la gent, ja que era molt barata. Per poder solucionar-ho va restringir el tabac i va fer que la sanitat les controlés.
Un any, el 1 de febrer, es va inaugurar el seu hospital, cosa que va quedar molt orgullós per la seva feina.
Durant els seus 104 anys de vida, diu que no té por de la mort, ja que, el més important és veure que has estimat i has sigut estimat per altres persones.

Unknown ha dit...

jo crec que lo més interesant d'aquesta activitat és:

-que ell va viure la guerra civil i ha viscut fins ara, ha viscut el canvi de millora de ciència, transport, tecnologia...

-ell va ajudar molt com a metge, va estudiar medicina i va ser un metge important en aquella època, en temps de guerra hi havia molts morts, que tenien que fer un llarg camí per arribar a l'hospital així que ell va pensar que posant un hospital més a prop no es moriria tanta gent pel camí.

-va tenir molts mestres i es va casar amb la filla d'un d'ells.

-ell diu que la ciència ho era tot.

-va veure també les consumicions de drogues unes bones in d'altres dolentes.

-tenia por a la mort però segons ell la millor manera de no pensar en això era tenir bones relacions amb persones estimades.

ritacominmunne@gmail.com ha dit...

Moisès Broggi era un home, que va virus 104 anys, ara ja és mort.
Ell pensava que la vida no comença amo el naixement, sinó que ve d'abans.
Un dia va somiar que la Terra, al final quedaria un planeta mort per la ciència.
Va explicar que llegar li va obrir moltes portes.
Primer ell feia anatomies i després va entrar a la clínica. Explicava que va viure la guerra civil i que recorda que era un exèrcit molt gran i format contra el poble, hi havia molts assassinats i desgràcies i la protecció civil havia d'acudir-hi.
Per això necessitaven hospitals, Moisès va ser un dels principals cirurgians d'aquest servei. Es moria molta gent, quan algú es feria com que els hospitals estaven lluny, es morien pel camí, així que van construir-ne de més a prop (mètode científic).

Els Estats Units construïen armes i eren la potència mundial.
La droga era molt important abans en el món de la medicina, perquè servia per fer de calmants, però el que no sabien eren les conseqüències que tenien... l'adicció

Unknown ha dit...

La vida no comença amb el naixement, perqué ja ve d'abans. Moisés Broggi, va ser un home bastant important en la ciència, perqué es va plantejar unes hipòtesis que van acabar sent grans solucions. Va ser un dels metges que estava en contra de la guerra antinuclear. I la hipòtesis que es va questionar va ser: hi havia un problema, que era que els soldats morien al arribar a l'hospital, ja que estava molt lluny del lloc on hi havia la guerra. Llavors, Moisés va dir de posar l'hospital prop del lloc de la guerra (hospitals de campanya) i així van sobreviure més soldats. Ell, diu que com que es va sentir cridat per la ciència i li agradava molt la lectura... ja que deia que obria moltes portes. També pensava, que no s'ha de tenir por de la mort perqué en un moment o altre, a tothom l'ha de passar. Creia que la droga estava bé que la prohibissin (ja que es van donar conte que era adictiva i que si es prenia a grans quantitats podria arribar a perjudicar), però a la vegada pensava que era una tonteria, prohivir aquestes, i no el tabac i l'alchol que són les que maten. Les forçes que mouen les estrelles, són les mateixes que mouen el cor de l'home.

Miriam Santano ha dit...

Al començament fa una reflexió de com comença la vida i diu que la vida no comença amb el naixement sinó que hi ha moltíssims factors més que condicionen abans. Hi ha un moment en què diu que el fet d'aprendre no significa que t'ho hagin d'ensenyar perquè gràcies a la lectura podem aprendre per nosaltres mateixos. Durant la guerra civil Moisès treballava per protecció civil, és a dir que no cobrava. Va fer una gran aportació que era que si l'hospital estava més a prop dels ferits, aquests probablement no moririen. Per últim, les dues coses que més m'han interessat han sigut quan parla de les drogues perquè crec que té molta raó quan diu que l'alcohol i el tabac són mortals però com generen diners no els prohibeixen i en canvi les drogues, que poden servir per curar, sí. La segona que més em va agradar és quan parla de la mort i diu que més enllà de la mort i de la ciència hi ha una cosa més important que és la relació entre les persones. En general, el vídeo m'ha agradat molt.