Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dilluns, 20 d’abril del 2015

441 - Activitat científica per Sant Jordi 2015


Blog adn-dna post 427

Com cada any, en la diada de Sant Jordi, diferents entitats i autors ens presenten una llista de llibres sobre ciència i divulgació científica de recent publicació.


Aquestes propostes ens poden servir per trobar el llibre que volem regalar a les persones que tenen una inquietud científica i que en volem potenciar la seva vocació.


En els següents enllaços es poden trobar algunes de les recomanacions proposades:



Activitat proposada:

Els usuaris d' adn-dna.net i lectors d'aquest blog adn-dna poden incorporar, en l'apartat de comentaris d'aquest post, una breu resenya del llibre comprat, rebut o regalat per Sant Jordi 2015 acompanyat de l'enllaç a la seva foto amb el llibre penjada a Instagram.

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.

divendres, 17 d’abril del 2015

440 - Portes obertes a l'Institut de Recerca Biomèdica - IRB de Barcelona


Dissabte 18 abril l’IRB Barcelona obre les seves portes per acollir els visitants de totes les edats que vulguin descobrir com funciona la ciència de prop, què fan els nostres científics i per què no només la recerca científica és important pel desenvolupament de la societat, sinó que també mola!


Els alumnes interessats a participar en aquesta activitat poden consultar el post 364 d'aquest blog adn-dna on s'explica la proposta de treball a realitzar.

 Termini per publicar comentaris diumenge 3 de maig de 2015 a les 22:00h 

Només seran publicades i avaluades les respostes incorporades a l'apartat de comentaris d'aquest blog adn-dna seguint els criteris indicats en el post 341

Consulta la relació de recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net.

En el lateral d'aquest blog hi ha l'enllaç per subscriure´s per email al blog adn-dna i també et pots subscriure al canal adn-dna.net a Youtube.  

dijous, 9 d’abril del 2015

439 - Ciències per al món contemporani: activitat viure més, viure millor


En aquest post s'incorporaran els comentaris de l'activitat proposada en:

Aula virtual adn-dna.net 2.7

Categoria:
Activitats dels  alumnes per cursos

Curs A04 - Ciències per al món contemporani
Tema - 5 Viure més,viure millor
Activitat sobre el tema

Termini per publicar comentaris diumenge 19 d'abril de 2015 a les 22:00h 

Només seran publicades i avaluades les respostes incorporades a l'apartat de comentaris d'aquest blog adn-dna seguint els criteris indicats en el post 341

En el lateral d'aquest blog hi ha l'enllaç per subscriure´s per email al blog adn-dna i també et pots subscriure al canal adn-dna.net a Youtube.   

438 - Fira "Recerca en Directe" 2015 a Cosmocaixa - Barcelona

 

   Del  8 al 11 d'abril a CosmoCaixa

La fira Recerca en Directe és una exposició dels projectes més actuals i punters que es duen a terme a centres i instituts de recerca de Catalunya. Durant l'estada a la Fira, els assitents podran descobrir el tipus de recerca que duen a terme diferents centres de R+D i fer petits experiments tot interactuant amb els aparells de recerca.

La Fira Recerca en Directe –organitzada pel Parc Científic de Barcelona en el marc del programa «Recerca en societat» i, enguany, amb l’impuls de l'Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament de Barcelona– té com a objectiu apropar la ciència a la ciutadania, afavorir el diàleg entre el públic i els investigadors, i fomentar vocacions científiques entre els joves.

Els alumnes interessats a participar en aquesta activitat poden consultar el post 364 d'aquest blog adn-dna on s'explica la proposta de treball a desenvolupar. 

En el següent video podem veure un dels treballs realitzats el curs 2013-14.



 Termini per publicar comentaris diumenge 3 de maig de 2015 a les 22:00h 

Només seran publicades i avaluades les respostes incorporades a l'apartat de comentaris d'aquest blog adn-dna seguint els criteris indicats en el post 341

En el lateral d'aquest blog hi ha l'enllaç per subscriure´s per email al blog adn-dna i també et pots subscriure al canal adn-dna.net a Youtube.  

dimarts, 7 d’abril del 2015

437 - Día Mundial de la Salud 2015


  La inocuidad de los alimentos

Los alimentos insalubres están relacionados con la muerte de unos 2 millones de personas al año, en su mayoría niños. Los alimentos que contienen bacterias, virus, parásitos o sustancias químicas nocivas causan más de 200 enfermedades, que van desde la diarrea hasta el cáncer.

A medida que aumenta la globalización de los suministros de alimentos, resulta cada vez más evidente la necesidad de reforzar los sistemas que velan por la inocuidad de los alimentos en todos los países. Es por ello que la OMS ha aprovechado el Día Mundial de la Salud, que se celebra el 7 de abril de 2015, para fomentar medidas destinadas a mejorar la inocuidad de los alimentos a lo largo de toda la cadena, desde la granja hasta el plato. (Fuente:OMS)

La cinco claves para la inocuidad de los alimentos son:


Una propuesta educativa para tratar la importancia de la alimentación en la salud es realizar el siguiente juego incorporado en el aula virtual adn-dna.net 2.7:

Categoria: BIOLOGIA
Curs B11 - La nutrició humana
Tema - 5 Jocs sobre nutrició humana
Recurs 01 - ¿Una crisis de peso?




Los lectores de los blogs: adn-dna, biologia i naturalesa , canal adn-dna.net a YouTube y los usuarios del aula virtual de ciencias de la naturaleza adn-dna.net pueden recomendar, en el apartado de comentarios de este post, otras informaciones relacionadas con el Dia Mundial de la Salud 2015 que podran ser incorporadas al aula virtual.

Se puede suscribir por email, en el lateral derecho de este blog, para recibir los posts publicados y las actualizaciones del aula virtual de ciencias de la naturaleza adn-dna.net. Tambien puede suscribirse a al canal de YouTube:  adn-dna.net.

Nota: Para comentar este post se recomienda seguir las instrucciones indicadas  en el post 341 de este blog adn-dna.

dissabte, 4 d’abril del 2015

436 - Humor científico en adn-dna.net


La ciencia está descubriendo cómo y de qué se ríe nuestro cerebro


En su libro La expresión de las emociones en el hombre y los animales, Charles Darwin se atreve a especular con la razón evolutiva de la risa y el humor: “Es una expresión social de felicidad. Y, como tal, resulta una verdadera ventaja social para el grupo”. No en balde, llevamos millones de años practicándola. 

El estudio de los mecanismo del humor en el cerebro está convocando cada vez a más expertos en distintos campos que intentan comprender qué áreas se activan, por qué y cómo nos damos cuenta de que lo que nos están contando es un chiste.  (Fuente: www.quo.es)

El  siguiente vídeo intenta provocar una liberación de dopamina en nuestro cerebro que se somatiza con una carcajada



En este blog adn-dna se pueden consultar otros posts relacionados con este tema localizables con la etiqueta humor.

Los lectores de los blogs: adn-dna, biologia i naturalesa , canal adn-dna.net a YouTube y los usuarios del aula virtual de ciencias de la naturaleza adn-dna.net pueden recomendar, en el apartado de comentarios de este post, otras referencias de humor científico que podran ser incorporadas al aula virtual.

Se puede suscribir por email, en el lateral derecho de este blog, para recibir los posts publicados y las actualizaciones del aula virtual de ciencias de la naturaleza adn-dna.net. Tambien puede suscribirse a al canal de YouTube:  adn-dna.net .

Nota: Para comentar este post se recomienda seguir las instrucciones indicadas  en el post 341 de este blog adn-dna.