Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dissabte, 29 de novembre del 2014

408- Cèl·lules mare i medicina regenerativa: realitats i promeses

Ángel Raya
 «Cèl·lules mare: un futur sense malalties?» és el quart dels Debats ICREA-CCCB, una col·laboració estable per donar a conèixer al gran públic els avenços i els reptes de la recerca d'alt nivell que es fa avui a Catalunya.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Les cèl·lules mare tenen l'habilitat de diferenciar-se en altres tipus cel·lulars i això els permet d'actuar com a un sistema reparador per al cos, substituint altres cèl·lules mentre l'organisme encara és viu.

Es creu que en un futur les cèl·lules mare tindran el potencial d'enfrontar-se a multitud de malalties humanes, reparant teixits específics o substituint òrgans sencers. Avui són essencials per entendre processos com el càncer o l’envelliment.

Una activitat per fomentar la "vocació científica" és l'assistència a conferències sobre temes d'actualitat que puguin ser d'interès. En aquest cas el l'Anna, el Bernat i la Carola es van desplaçar a Barcelona per assistir a aquest acte i ens mostren una fotografia junt a l'investigador ponent d'aquesta conferència Ángel Raya, actual director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona.

Un resum de la conferència, redactat pels alumnes, es pot llegir a l'aula virtual de ciències de la naturalesa adn-dna.net 2.7 en:

Categoria: VOCACIÓ CIENTÍFICA
Curs: VC02- "Viure la ciència" 
Tema-3 Activitats curs 2014-15
Activitat per consultar:
05_01 Conferència Ángel Raya   



En el lateral d'aquest blog hi ha l'enllaç per subscriure´s per email al blog adn-dna i també et pots subscriure al canal adn-dna.net a Youtube. 

Per participar a l'apartat de comentaris dels posts d'aquest blog adn-dna  cal seguir les instruccions indicades en el post 341.