Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dissabte, 1 de desembre del 2012

251- Desxifrat el secret de la pell del cocodril


Científics de Suïssa han descobert com es forma la sofisticada xarxa d’escates que revesteix el cap i la mandíbula dels cocodrils i que els permet detectar preses a l’aigua fins i tot en la foscor.


En altres espècies de rèptils, la formació d’escames està regulada directament per gens, igual que el creixement de pèls en  mamífers.

Però en els cocodrils, l’allargament del cap en l’etapa embrionària estira i esquerda la pell. Segons resultats presentats a la revista Science, aquest clivellament crea les formes irregulars de les escates que són pròpies de cada cocodril de la mateixa manera que les empremtes dactilars ho són de les persones. Cada escata incorpora un nombre aleatori de sensors de pressió dèrmica (els punts que s’aprecien a cada escata a la foto), que formen la xarxa sensorial que els permet detectar els canvis de pressió a l’aigua causats pel pas d’altres animals.  
Font: La vanguardia 

En la següent animació podem observar la reconstrucció d'aquest procés.

Els lectors dels blocs adn-dna, biologia i naturalesa i usuaris de l'aula virtual adn-dna.net poden suggerir, en l'apartat de comentaris d'aquest post, altres informacions relacionades amb el procés de densenvolupament dels cocodrils.