Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dijous, 29 de juliol del 2010

79- Cranc autòcton i la seva supervivència

 

El cranc de riu autòcton a Catalunya és l'espècie Austropotamobius pallipes, es classifica en el grup dels artròpodes. El seu cos està cobert per un exoesquelet de color marró-oliva.Pot arribar a mesurar 12 cm de llarg i pesar uns 80g. Presenta cinc parells d'extremitats, amb el primer parell molt desenvolupat en forma de pinces que li faciliten aconseguir l'aliment.

El seu habitat natural són rius d'aigües relativament tranquiles i calcàries.La major activitat vital la realitza durant la nit i es manté actiu de la primavera a la tardor, hibernant la resta de l'any.

La seva supervivència està afectada per la degradació dels rius com a conseqüència de l'activitat humana i la introducció d'espècies alòctones (cranc americà) portadores de malalties a la vegada que competidores en el medi.

En l'Espai Natural de les Guilleries Savasona es porta a terme un estudi per la protecció de l'espècie.

Els lectors del bloc poden incorporar,en l'apartat de comentaris d'aquest post ,aquelles informacións i referències que considerin adients sobre el tema.