Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

diumenge, 29 de novembre del 2009

48- Llegint el llibre de la vida


"Llegint el llibre de la vida" és un museu virtual interactiu sobre la genètica i l'ADN. Com tots els museus els continguts es presenten en diferents sales d'exposició sota els següents títols:
- Ciència i societat
- Enginyeria genètica
- Herència
- Mutació
- Clonació i cèl·lules mare
- Projecte genoma
- Evolució
- Estructura de l' ADN
- Filogènia i genètica forense
- Investigadors
A més té la particularitat de ser interactiu, i es nodrirà de les aportacions dels visitants. Pot ser una bona eina de divulgació científica i consulta sobre l' ADN i seves aplicacions.
En l'aula virtual adn-dna.net , dins els curs B07 - Genètica, en el Tema-0 dedicat a recursos generals de genètica es pot accedir a aquest museu fent clic en el recurs nº 4 .

dimarts, 24 de novembre del 2009

47- 150 anys de "L'origen de les espècies"


Avui fa 150 anys Charles Darwin va publicar la seva obra "L'origen de les espècies", celebrem la segona onomàstica de l'any Darwin.

En l'aula virtual adn-dna.net , dins els curs B08 - Evolució biològica, en el T-3 dedicat a Charles Darwin es pot consultar àmplia informació sobre l'autor i la seva teoria de l'evolució.

diumenge, 15 de novembre del 2009

46- El tamany de les cèl·lules


The University of Utah ens presenta un interessant recurs on line que permet comparar el tamany de diferents cèl·lules, organuls cel·lulars, macromolècules i àtoms.
En l'aula virtual adn-dna.net , dins els curs B03 -Cèl·lules i virus, clicar en el recurs nº 7 de l'apartat d'observació microscòpica per accedir a la web.

dijous, 5 de novembre del 2009

45- Fes recerca al Parc Científic de Barcelona


El Parc Científic de Barcelona ofereix la possibilitat d'iniciar-te com a "investigador" a través de quatre tallers molt interessants:
- Analitzar mostres d'ADN per saber qui és l'autor d'un crim.
- Elaborar un nou fàrmac contra l'Alzheimer.
- Estudiar una població de mosques amb càncer per conèixer els mecanismes de la malaltia.
- Conèixer les fases per desenvolupar un nou medicament.
Per ampliar informació accedir al següent enllaç: PCB

dimecres, 4 de novembre del 2009

44- L'herència a l'espècie humana


L'espècie humana està subjecta a les mateixes lleis de l'herència que regeixen la resta d'éssers vius. Aquest fet ens permet apreciar i acceptar canvis, no sempre esperats, entre els pares i els fills.
Aquesta activitat està adreçada especialment als alumnes de biologia i geologia de 4t ESO. Es tracta de explicar un caràcter hereditari en la nostra espècie. Cal posar també l'enllaç a les webs d'on hem tret la informació i guardar-los en la carpeta personal a Mister Wong.
En l'aula virtual adn-dna.net , dins el curs B07-Genètica mendeliana, molecular i biotecnologia, es pot ampliar informació sobre diferents aspectes en el camp de la genètica.