Entrada destacada

638 - Accés a tots els recursos de ciències adn-dna.net

Recursos adn-dna.net En la següent web trobaràs l'accés a tots els recursos de ciències de la naturalesa: adn-dna.net . ...

dissabte, 29 d’agost del 2009

32- Imatge microscòpica d'una molècula.


El diari el país pública la notícia de la primera observació microscòpica d'una molècula, es pot llegir la infomació detallada en el següent enllaç.





Aquest està destinat a ser comentat pels alumnes de 2n de Batxillerat

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que és molt interessant ja que gràcies a tots aquests nous avenços podem seguir evolucionant tal i com ho estem fent. hem conseguit que les paraules biologia i tecnologia s'ajuntin, per poder anar trobant respostes a moltes incògnites abans fetes.
Tant interessant ha estat la notícia que ja ha estat publicat en revistes com Science, que és la que parla de fets tan importants com aquests sobre la ciència i/o tecnologia.
aquesta revista també segueix un altre cas, en què un equip va medir els estats de carga dels àtoms amb el mateix microscopi. i així, podrà investigar com es transmet aquesta carga a través de les molècules.

com ja he dit, suposa un avenç molt important en el món de l'electrònica molecular, ja que és precís treballar sobre estructures atòmiques, i utilitzar eines que et permetin veure i manipular aquesta matèria, com ja hem dit de tan diminúscula escala.

Sílvia G.

Iolanda Navas 2n-B ha dit...

És evident que es tracta d'una gran innovació en el camp de la nanoelectrònica ja que per observar una mol·lècula es necessita moltíssims augments però gràcies a llargs estudis i al microscopi electrònic del laboratori IBM de Zuric s'ha pogut dur a terme i, amb el pas del temps, segur que la tecnologia avança i es poden observar més detalladament estructures de molècules més petites que la que s'ha observat en aquest cas.

Anònim ha dit...

Respecte a aquesta notícia, crec que és un bon avanç ja que, gràcies a aquestes observacions microscòpiques de molècules, es podran treballar amb més facilitat i utilitzar-les per millorar coses (com diu la notícia, permetrà disminuir el tamany d'aparells electrònics)i espero que, més endavant, investiguin com usar-les per aspectes més necessaris.

Laura V. ~ 2n Batx B

Anònim ha dit...

Aquest avenç suposa una millora en el coneixement, no tan sols científicobiològic a nivell atòmic, sinó també a nivell químic i tecnològic. L'opció de poder observar a nivell atòmic aquesta molècula, suposa que poguem conèixer amb més precisió el mecanisme del nostre organisme.

Laia.B

Anònim ha dit...

Gràcies a aquest gran avenç que s'ha fet en la nanotecnologia a dia d'avui ja es pot observar l'estructura químca d'una molècula, anomenada "pentaceno" però d'aquí a uns anys o fins i tot, alguns mesos ja es podrà observar mitjançant aquests microscopis tant potents la majoria de les molècules i es podrà esbrinar la transmissió de càrregues a través d'aquestes. Potser, es podrà fer un nou descobriment a escala atòmica que fins ara sense aquestes tecnologies tant avançades no s'ha pogut fer.

MªCarmen R.

Anònim ha dit...

Està comprovat que cada cop avancen molts àmbits, sobretot el de la tecnologia, que aquest cop ha servit per ajudar al científic. Tot i que crida l'atenció el tamany del microscòpi en comparació amb els més comuns, està clar que també podràn minimitzar-lo un cop s'hagi avançat més.
És una gran notícia que s'hagi aconseguit aquesta observació, ja que pot ajudar a avançar més en coses que fins ara no s'havien aconseguit per la falta d'informació que ara pot donar el nou microscòpi que mostra les molècules.
ÈD

Anònim ha dit...

Els científics del laboratori d'IBM de Zürich, Suïssa, han aconseguit observar per primera vegada l'estructura d'una molècula de pentacè (C22H14) amb un microscopi de forces atòmiques. Fins ara només s’havia aconseguit definir nanoestructures a escala atòmica i ara, en canvi, ja s’ha pogut observar l’estructura química d’una molècula amb una resolució que fa possible arribar a observar-ne els àtoms individualment. Per tant, aquesta nova observació representa un gran avanç en la nanotecnologia i l’electrònica molecular que servirà per a millorar les prestacions de molts aparells electrònics, ja que es necessita treballar amb les estructures més petites possibles per a poder avançar en aquest àmbit: si es treballa amb àtoms, es podran millorar aparells de petit tamany sense necessitat que la mida d’aquests augmenti.

eliab-2nbatx

Anònim ha dit...

El fet de què s’hagi fet possible l’observació atòmica s’una molècula, en aquest cas, orgànica, ens permet tenir una referència de la pròpia realitat, adaptant les abstraccions, més o menys versemblants, de les figures que fins ara representàvem com a àtoms i molècules sense conèixer-ne, realment, la seva estructura real.

D’aquesta manera, el món atòmic i subatòmic que fins ara ens resultava una meta invisible tant a ull nu (!) com en microscopia, i que incitava a tota mena de teories estructurals i energètiques, se’ns fa més clarificant amb avenços tecnològics que en permetin la seva observació (encara que una mica distorsionada).

A més, aquest descobriment obrirà noves portes a la investigació sobre la manera com es distribueixen les càrregues elèctriques en els àtoms i, en termes d’aplicacions tecnològiques, en la creació d’estructures electròniques a escala atòmica, que podrien arribar a millorar els sistemes d’energia, velocitat i espai de la indústria de la nanotecnologia.

De la mateixa manera, ens permetrà millorar i actualitzar els coneixements de l’intercanvi de càrregues entre àtoms i molècules orgàniques, i com afecten aquestes en el metabolisme cel•lular i del propi organisme; la transmissió i l’emmagatzament de informació del sistema nerviós en són un clar exemple.

Marina R. 2n BATX B

lidia ha dit...

Aquest descubriment el trobo molt interesant ja que és el primer cop que es poden observar els àtoms que formen les molècules.
Tot i això continu sen interesant que puguin medir els estats de càrrega, amb el mateix microscòpi.
És molt díficil entendre aquest camp ja que es molt díficil d'imaginaer tot això, però gràcies això podem veureu a través d'imatges

Anònim ha dit...

Els científics del laboratori de IMB a Zurich han aconseguit un gran avenç per la ciència sobretot tecnològica, ja que han sigut els primers de visualitzar l’estructura atòmica a través d’un microscopi especial (microscopi de forces atòmiques). Aquesta molècula té una estructura formada per cinc pentàgons constituïts per carboni i hidrogen. Representa un gran avenç perquè en tecnologia electrònica pot suposar moltes millores, el fet de poder treballar a aquesta escala.

Marta S. 2nB

Marc Notó Fàbregas ha dit...

Doncs jo crec que ha sigut un abans molt important de cara a la ciència ja que a partir d'ara milloran amb les tècniques d'observació de les molecules , ès podrà saber totes les conformacions de les estructures de les molecules.
Això ajudara molt de cara a malalties i a entendre algunes enfermetats ja que es podra saber quina molecula i estructura funcional no funciona com a tal hi intentar-ho arreglar desde un punt molt proper.
En conclusió Josep Mª crec que es un avens molt important per a la ciencia hi també per a la medicina biologia , i ciencies relacionades.

Mariona Borràs ha dit...

L'evolució en el camp visual de la ciència és molt important ja que apartir d'aquí s'obren moltes portes al coneixement de l'ésser.

El fet de poder veure amb èxit els àtoms que formen una molècula ens ajudarà a entendre la seva acitvitat,el seu funcionament el seu origen i és una pas també en detectar els seus fallos i pertant el repte de combatre malalties, ja que encara que sigui a petita escala necessitem entendre-ho per després relacionar-ho amb el conjunt de tot l'organisme.

I no només és important per el cos de la persona, sino que també tal com diu l'article és un pas a crear organismes tecnològics més petits i més precisos.

Mariona.B 2nB

Anònim ha dit...

Es pot observar la gran diferència en els segles, des de les primeres hipòtesis sobre la matèria fins avui.

Aquest nou descubriment donarà inici a noves branques d'investigació i millora al sector tecnològic a part, dels nous camps que obrirà. Tot això permetrà obtenir informació d'un món innocuo i amb grans interrogans, es podrien alterar fins a ount il·limitat l'estructura del individus i dels materials per aconseguir coses inimaginables.

És, sens dubte, un gran descobriment per totes les branques d'investigació.

Mireia T.

Anònim ha dit...

Aquest descobriment ajudarà a investigar més sobre el camp de la tecnologia i biologia, com per exemple a poder descobrir més a fons els nostre organisme ja que les estructures moleculars es poden veure més detallades i molt més precises.
De ben segur que d'aquí cert temps, sortirà un altre aparell que ens facilitarà altre vegada a investigar termes d'aquest camp.

Clara B. 2nB